Horren voor dakraam en tuimelraam

Horren voor tuimelramen

Tuimelraam hor

Bent u op zoek naar een hor voor uw tuimelraam? Bij Hamstra verkopen we diverse horren voor tuimelramen. Houd vliegen, muggen of andere indringers buiten uw woning met onze horren van hoge kwaliteit. De horren zijn gemakkelijk te monteren en gaan al snel tientallen jaren mee, mits goed onderhouden. Benieuwd naar de eigenschappen of wilt u meer weten over onze horren voor een tuimelraam? Op deze pagina vindt u meer informatie en vindt u de hor die bij uw woning past!

Tuimelraam hor kopen

Tuimelramen zien we tegenwoordig nog altijd het vaakst als dakraam of zolderraam. Onze horren voor een tuimelraam zijn geschikt om met name achter het raam te plaatsen. We raden dan ook aan om voor een vaste of ‘inzet’ hor te kiezen. Deze tuimelraam hor, plaatst u in het kozijn, nadat u het raam heeft opengedraaid. Hierdoor kunt u tijdens warme zomerdagen toch uw (zolder)kamer ventileren terwijl muggen, maar ook polen of andere insecten buiten blijven. De horren voor een tuimelraam zijn, net als onze andere modellen, in diverse opties verkrijgbaar.

Opties voor onze horren

We benoemden hierboven al twee opties om onze horren te combineren met een tuimelraam. Het belangrijkste aspect voor een hor in combinatie met een tuimelraam of dakraam, is dat deze doorgaans schuin geplaatst zijn. Dat vraagt dus om een iets andere montage. Een aantal opties:

  • Plisséhor: een plisséhor vouwt zichzelf op als u hem sluit (vergelijkbaar met een harmonica of luxaflex). Plisséhorren bestaan niet uit gaat, maar een fijne stof die vuil en insecten makkelijk tegenhoudt, maar toch ventileert.
  • Rolhor: een rolhor rolt zich, net als de naam zegt, op als u hem sluit. Voor een tuimelraam is het niet praktisch om deze variant aan de buitenkant van uw raam te bevestigen. Aan de binnenkant of op uw kozijn (zodat deze meebeweegt) is echter wel mogelijk.
  • Horgaas: ook is het mogelijk om een horgaas in uw kozijn te zetten. Een simpele, maar goedkope optie.

Tip: gebruik onze online keuzehulp voor meer informatie en modellen en kies de juiste hor!

Maatwerk voor iedere woning

In het geval van een tuimelraam vraagt een hor om wat meer aandacht. Zeker bij het plaatsen en monteren, maar ook qua maatwerk. Onze horren worden in dat geval dan ook voor uw woning op maat gemaakt. Een (tuimel)raam moet immers nog altijd probleemloos kunnen openen en sluiten, ook mét hor ervoor of erachter. Een afwijkende kozijnmaat is hierbij geen probleem. Zolang u dit aangeeft bij uw bestelling kunnen wij hier rekening mee houden. Ook zijn de meeste horren in iedere standaard RAL-kleur leverbaar. Vraag om de opties bij het verkooppunt.

Bezoek onze verkooppunten voor meer informatie

De horren van Hamstra zijn te koop bij een verkooppunt. U vindt deze verkooppunten door heel Nederland. Het zijn doorgaans de betere bouwmarkten en doe-het-zelfzaken. Ook kunt u hier terecht met vragen over de afmetingen, het inpassen of monteren van uw hor. De medewerkers van het verkooppunt helpen u graag. Benieuwd of er een locatie met Hamstra horren bij u in de buurt is? Check dan altijd even ons overzicht met verkooppunten.