Dakraam en tuimelraam

Horren voor dakramen

Dakraam hor

Tijdens de zomermaanden wilt u natuurlijk insecten en ander ongedierte uit uw gehele huis weren. Een dakraam hor is dan ook een geschikte manier om ook uw slaapkamer, werkkamer of speelkamer van de kinderen op zolder te beschermen. In onze collectie vindt u verschillende dakraam horren van een goede kwaliteit. Benieuwd naar de mogelijkheden van onze horren of denkt u er al langer aan om een dakraam hor te plaatsen? Maak kennis met de veelzijdigheid van Hamstra Horren. Want een goede hor hoeft helemaal niet duur te zijn!

Dakraam hor kopen

Dakramen zijn vaak schuin geplaatst. Dat betekent ook dat de horren voor een dakraam schuin geplaatst moeten worden. Dit vraagt vanzelfsprekend een andere manier van montage of plaatsing dan bij een raam dat recht opengaat of tuimelt. Een dakraam hor kunt u gewoon combineren met jaloezieën, een rolgordijn of ander soort zonwering. Wel zo handig in de zomer natuurlijk. Zo kunt u toch de ramen open laten staan voor frisse lucht, maar houdt u de warme zonnestralen grotendeels buiten.

Voor ieder raam een speciale hor

Voor ieder type dakraam hebben we een speciale hor in het assortiment. Zo heeft u altijd de keuze uit meerdere modellen waarmee u uw woning beschermt. De meeste horren voor dakramen plaatst u aan de binnenzijde van het kozijn. Belangrijke verschillen tussen horren:
Vaste hor: een vaste hor is de meest standaardvorm van een hor. Dit type hor is eigenlijk een soort plaat of raster dat u in het kozijn klemt. Dit type wordt ook wel een inzethor genoemd en kunt u gemakkelijk zelf plaatsen en weer verwijderen. Ook een los gaasnet behoort tot de mogelijkheden. Een snelle, goedkope oplossing.

Schuifhor: plissé (als een harmonica) of gewoon recht. Met een schuifhor heeft u een permanente hor die u op ieder gewenste manier kunt openen of sluiten door hem omhoog of omlaag te schuiven. Ook kunt u ervoor kiezen om een cassette aan de hor toe te voegen, waarin de hor opgerold ligt als u hem niet gebruikt.

Bezoek onze verkooppunten

De horren van Hamstra zijn te koop bij de verkooppunten bij u in de buurt. Dit zijn doorgaans de betere doe-het-zelfzaken en bouwmarkten waar u vaak ook kunt kiezen uit de juiste afmetingen en kleuren. De medewerkers bij onze verkooppunten helpen u bovendien bij het kiezen. Benieuwd of er een locatie met onze producten in uw buurt te vinden is? Bekijk dan het overzicht met onze verkooppunten. Ook op onze website vindt u meer informatie zoals onze keuzehulp of pagina met veelgestelde vragen over onze horren.