Toonaangevend in horren

Zeg je ‘horren’ dan zeg je ‘Hamstra’. Het uitgebreide en innovatieve horrenassortiment van Hamstra bestaat uit professionele horsystemen van topklasse. Met insectenwerende oplossingen voor elk type deur en raam is Hamstra toonaangevend in horren.
Hoe klein ze ook zijn, insecten en spinnen in huis kunnen het dagelijks leven behoorlijk verstoren. Horren zijn een diervriendelijk alternatief waarmee u effectief een halt toe roept aan het binnendringen van uw woon- of werkomgeving door kruipende en vliegende insecten.

Hamstra is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren, plaatsen en in de markt zetten van hoogwaardige horsystemen. Voor elk type raam of deur hebben wij passende insectenwerende horren te bieden. Met keus uit maatwerk of kant-en-klaar systemen, diverse soorten gaas en diverse soorten mechanismen.

Stop met te warme nachten uit angst voor het open raam. Laat op mooie dagen uw tuindeuren gerust open voor verfrissende ventilatie. Hamstra biedt u zekere en sluitende horsysteem oplossingen voor doeltreffende, diervriendelijke insectenwering. Verstoren pollen de luchtkwaliteit in huis bij het ventileren? Hamstra horren met Poll-Tex® gaas zorgen voor 100% reductie van pollen.

Geschiedenis in innovatie en ontwikkeling

Met een verleden als internationaal partner van technologische en innovatieve producenten heeft Hamstra een geschiedenis die teruggaat tot 1908. Op 27 oktober 1908 van dat jaar werd de onderneming Technisch Bureau Gebr. Hamstra, Agentuur en Commissie opgericht door Abe Hamstra en Rinse Hamstra.

Na de Tweede Wereldoorlog richtte Hamstra zich onder andere op technische producten voor auto- en garagebedrijven. Van hieruit ontstonden contacten met de caravanbranche die behoefte had aan een product dat caravans vrij kon houden van binnendringende insecten. Rond 1960 leidde dit tot de eerste Hamstra horsystemen. De op de autobedrijven gerichte activiteiten werden afgebouwd en de onderneming ging zich steeds meer richten op het in de markt zetten van horren. Sinds 1985 is Hamstra actief met horsystemen voor de Nederlandse doe-het-zelf-winkels.